Consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României Adrian Vasilescu a comentat ironic duminica isteria creata de coronavirus si felul in care o parte din cetateni devin mai exigenti decat trebuie.

Vasilescu intreaba ironic ce ar face cetatenii care golesc magazinele daca in locul cronavirsului ar veni o molima, spuand ca probabil acestia si-ar face provizii pentru 3-4 saptamani.

Acesta a continuat in acelsi stil spuand ca de cand cu cornavirusul a renuntat la cash, pentru ca banii sunt cei mai periculosi cand e vorba de epidemie.

Adrian Vasilescu a mai constatat si avantajele monedei nationale, faptul ca banii romanesti sunt facuti din plastic, ceea ce reprezenitna un mare avatnaj, putand fi spalati, cu apa si cu sapun.

“E o prostie să faci provizii. Dacă ar fi să vină o molimă și să ai de făcut provizii, pe cât timp faci asta? Faci pe trei săptămâni, pe patru săptămâni? Singure mea “provizie” a fost sa renunt la  banii cash. Nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când e vorba de răspândirea unei epidemii, așa că am renunțat la cash”, a  afirmat Vasilescu.
El a vorbit și despre faptul că România are un avantaj din acest punct de vedere pentru că avem bani din plastic și aceștia pot fi spălați: “Noi avem posibilitatea să-i spălăm, pentru că sunt din plastic. Banii de plastic au două caracteristici: sunt greu de falsificat și pot fi spălați, la propriu, cu săpun și cu apă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here