Scolile ar putea fi inchise din cauza epidemiei de coronavirus timp de o luna si jumatate, din 10 martie pana pe 21 aprilie. Cuvantul decisiv asupra perioadei in care scolile vor fi inchise in Romania din cauza epidemiei coronavirsuliui il vor avea ministrul Sanatatii Victor Costache, șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat si premierului interimar Ludovic Orban.

Potrivit primelor informatii ministrul Victor Costache si seful SMURD Raed Arafat înclină spre o decizie de închidere a școlilor și grădinițelor in toata tara din cauza efectelor grave pe care coronavirusul le-ar lasa in urma.

Singurul care nu este atat de convins dintre cei 3 pana la acesta ora este seful PNL Ludovic Orban, care intreba presa cu cine vor ramane o parte din copiii care nu pot merge la graditinita.

“Măsura lipsește elevii de posibilitatea de a primi toate informațiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la școală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a afirmat premierulm interimar.

Potrivit unorsurse din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sustina ca Ministerul Educatiei ar fi venit cu acest propuneri inca din cursul zilei de duminca, dar propunerea nu a fost votats de jumătate plus unu astfel încât să fie aprobata.

Potrivit acelorasi surse, Ministerul Educației va propune azi din nou suspendarea cursurilor în școlile și grădinițele din România intalnirea de luni de la ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here